تغذیه دانش آموزان و خواب آلودگی

«این دانش آموز معمولاً سر کلاسها خواب آلوده است، مدام سرش روی نیمکت و در حال چرت زدن است. هر زنگ تفریح هم از بوفه مدرسه آبمیوه و کیک و بستنی می خرد و می خورد تا بلکه سرحال شود، اما انگار بدتر می شود …» این یک شکایت رایجی است که عموماً مدیران و مشاوران مدرسه را کلافه می کند. برخی از فرزندان ما با چنین حال و روزی در مدرسه مواجهند. اما علت چیست؟ علت را باید در قندهای ساده جستجو کرد. مواد غذایی مانند بستنی، آبمیوه های مصنوعی، کیک های شکلاتی و از این قبیل، به خاطر دارا بودن مقادیر زیاد قندهای ساده (مانند گلوکز و گالاکتوز)، قند خون را بلافاصله بعد از خوردن، به سطح آستانه رسانده و باعث برانگیخته شدن سیستم های کنترلی قند خون از جمله ترشح انفجاری انسولین می شوند. لذا قند خون پس از یک افزایش ناگهانی، با سرعت رو به افت گذاشته و سرعت افت آنچنان زیاد است که پس از گذشت حدود ۴۰ دقیقه، قند خون از حالت ناشتا نیز کمتر می شود و اولین علایم این افت قند را می توان سر کلاس درس، مشابه همین موردی که ذکر شد مشاهده کرد، یعنی خستگی، خواب آلودگی، اختلال تمرکز! بنابراین اولاً ترکیباتی که قندهای ساده زیاد دارند، برای تغذیه میان وعده مدرسه مناسب نیستند. دوم این که بهترین گزینه برای تغذیه میان روز دانش آموزان در مدرسه، لقمه های خانگی، دانه های روغنی و میوه ها هستند.

*دکتر عطااله پورعباسی

عضویت در کانال مرکز خدمات مشاوره و روانشناسی استاد روزبه

نظرات بسته شده است.